Иоанн Кронштадский, молитва о братолюбии
Дай мне, Господи, любить всякого ближнего моего, как себя, всегда, ни из-за чего на него не озлобляться и не работать дьяволу. Дай мне распять мое самолюбие, гордость, любостяжание, маловерие и прочие страсти. Да будет нам имя: взаимная любовь; да веруем и уповаем, что для всех нас все - Господь; да не печемся, не беспокоимся ни о чем, да будешь Ты, Боже наш, единым Богом сердца нашего и кроме Тебя ничто. Да будем мы между собой в единении любви, как подобает, и все разделяющее нас друг от друга и от любви отлучающее да будет у нас в презрении, как прах, попираемый ногами.
Дай мені, Господи, любити всякого ближнього мого, як себе, завжди, ні через що на нього не озлоблятися і не працювати дияволу. Дай мені розіп'яти моє самолюбство, гордість, любостяжание, маловір'я та інші пристрасті. Нехай буде нам ім'я: взаємна любов; так віруємо і сподіваємося, що для всіх нас все - Господь; та не печемо, не турбуємося ні про що, та будеш Ти, Боже наш, єдиним Богом серця нашого і крім тебе ніщо. Так будемо ми між собою в єднанні любові, як личить, і все розділяє нас один від одного і від любові відлучає нехай буде у нас в презирстві, як прах, зневажений ногами.
на армянском языке:
Տուր ինձ, Տեր, որ միշտ սիրեմ իմ ամեն մի մերձավորիս, ինչպես ինձ, և ոչ մի բանի պատճառով չբարկանամ նրա վրա և չաշխատեմ սատանայի համար:
Թույլ տուր,Տեր, խաչել իմ հպարտությունը, անառակությունը, ագահությունը, թերահավատությունը և այլ կրքեր: Թող որ մեր անունը լինի ՝ փոխադարձ սեր; Թող հավատանք և Հուսանք, որ բոլորիս համար Ամեն ինչ Տերն է. թող ոչ մի բանի համար չանհանգստանանք, թող Դու լինես, մեր Աստված, մեր սրտի մեկ Աստված, և բացի քեզանից ՝ ոչինչ:
Թող որ մենք իրար մեջ լինենք սիրո միասնության մեջ, ինչպես վայել է, իսկ այն ամենը, ինչ բաժանում է մեզ միմյանցից և սիրուց հեռացնում է մեզ, թող լինի արհամարհանքի մեջ, ինչպես ոտքերի կողմից ոտնահարված փոշին: