Приветствуем вас на Христианском сайте и межконфессиональном форуме Богословие!

Ибо так возлюбил Бог мир, что отдал Сына Своего Единородного, дабы всякий, верующий в Него, не погиб, но имел жизнь вечную

Христианский сайт и Межконфессиональный форум по Богословию

Показано с 1 по 3 из 3

Тема: На перших порах називали Богослов'ям лише Святе Письмо

Ветеран форума Аватар для TataPetrenko
    Упоминаний
    2 сообщений

На перших порах називали Богослов'ям лише Святе Письмо

"... вчителі Церкви на перших порах називали Богослов'ям лише Святе Письмо, оскільки воно-слово про Бога і від Бога: Старий Завіт-Богослов'ям старим, Новий Завіт-новим Богослов'ям, а всіх
    письменників того й іншого Завіту, апостолів і пророків – богословами. Потім словом Богослов'я стали називати, крім Святого Письма, і всяке вчення про християнські істини, і в цьому значенні воно іноді вживалося в додатку до вчення про Бога і Богошанування; іноді-в додатку до вчення про Пресвяту Трійцю; іноді, ще тісніше, в додатку до вчення власне про Бога слові, і вже в 12-му столітті
    під Богослов'ям стали мати на увазі систематичне виклад всіх християнських істин про Бога і богопочитання."

У більшості країн світу Богослов'я визнають наукою з давніх пір і викладають у всіх великих університетах, і в розвинених західних країнах університети починалися як теологічні школи. Наприклад теологічний факультет Оксфорда-найстаріший в цьому навчальному закладі.
    Бог любит нас

2. 1 пользователь сказал cпасибо TataPetrenko за это полезное сообщение::

Упоминаний
    2 сообщений
    Зі зрозумілих причин, в країнах колишнього СРСР, і зокрема в Росії - визнали наукою відносно недавно. Наукова спеціальність» теологія " з'явилася в Росії істотно пізніше інших країн – в 2015 році, а перший захист кандидатської дисертації з теології відбулася тільки 1 червня 2017 го.

Сучасне Богослов'я вивчає:

- Основне Богослов'я (апологетика);
    - Богослов'я догматичне (або систематичне Богослов'я), що займається розкриттям Богооткровенности і абсолютної істинності християнських догматів;
    - Богослов'я моральне, що розкриває істота моральних принципів християнства і необхідність дотримання їх з метою особистого порятунку;
    - Богослов'я Пастирське, що розкриває різні аспекти практичної діяльності священнослужителів;
    - Літургіка-теорія богослужіння;
    - Гомілетика-розділ Богослов'я, що розглядає питання теорії і практики проповідницької діяльності;
    - Патрологія та Патристика;
    - Церковне право;
    - Аскетика;
    - Церковна історія.
    Бог любит нас

4. 1 пользователь сказал cпасибо TataPetrenko за это полезное сообщение::

Упоминаний
    2 сообщений
    З повагою до вас!
    Бог любит нас

Ваши права