Приветствуем вас на Христианском сайте и межконфессиональном форуме Богословие!

Ибо так возлюбил Бог мир, что отдал Сына Своего Единородного, дабы всякий, верующий в Него, не погиб, но имел жизнь вечную

Христианский сайт и Межконфессиональный форум по Богословию

Показано с 1 по 6 из 6

Тема: Пробуджень

Заслуженный ветеран Аватар для TataPetrenko
    Упоминаний
    2 сообщений

Пробуджень

Сьогодні люди стали цікавитися історіями пробуджень: з чого починалися, як йшло, скільки часу і чому. Пропонуємо і нам теж уважніше це переглянути і може щось в собі підкоригувати. В одній з тим згадалося про Талліннському пробудженні за радянських часів поруч з Будівля м КДБ люди приходили і приходили до церкви, але переглянемо і інші пробудження. Час важкий, "Бог вчора, сьогодні і на віки той же" і нам велено в будь-який час шукати Його обличчя, Його істини, що не підміни, а саме живого і рятує Бога.
    Бог любит нас

Упоминаний
    2 сообщений
    Справа не у віці, а справжній ти перед Богом
    Справа не у віці.

Важкий час і ми всі змушені уважно ще придивитися до Божого Слова і Божого прояву, яке було до нас і може почерпнемо рятівне для нас на сьогодні і наших близьких. Ми всі пам'ятаємо, як євреї сподівалися на непорушність обітниці Божої щодо них і навіть при грішному житті допускали , що ось їх не торкнеться важке і пам'ятаємо вірш в Біблії: "Ст. 4;7 не сподівайтеся на оманливі слова: «тут храм Господній, храм Господній, храм Господній». (Ієр. Гл.7).

Сьогодні можна почути: та там така молодь зелена, а там ось збираються пенсіонери! І ось що ми від них і можемо очікувати? Але це абсолютно не відповідає підходу до спасіння і пробудження людей Господом. Тут вже ми коротко тільки нагадаємо, що Давид в дуже молодому віці з Богом вийшов проти Голіафа і в свої юні роки від міг з Богом вирвати ягняти з пащі хижого звіра. Сарра народила в похилих роках, А Мойсей був покликаний Богом на служіння за нинішніми мірками вже дуже глибоким "пенсіонером".
    Бог любит нас

Упоминаний
    2 сообщений
    Пробудження після Другої світової війни в Шотландії на острові Льюїс (і навколишній місцевості). Є відео, де людина розповідає, що Дух так велике діяти став в Досі неживому духовному просторі: танці, випивка і порожні церкви. І раптом люди просто відчули, що треба спішно покаятися, вони зупинялися на дорозі і на узбіччі можна було бачити людей, що моляться. І там Дух вилився навіть перш, ніж туди приїхав колись пережив пробудження Кемпбелл. Він сам свідчив, що таке дивовижне дію відбулося ще до його туди приїзду, а його упросили приїхати і послужити там.
    Але! Як і в колишніх пробудженнях, хтось дуже ревнував на острові про Бога, приводив своє життя в порядок, просив в багатогодинних молитвах Бога відвідати цей бездуховний вже край. І це були дві "пенсіонерки", за нинішніми мірками. Сестри, жили в одному будинку , любили Господа і одна була сліпа, а інша з важким артритом. Там ще молоденький хлопчина теж вплинув, раптом після саме його молитви почалося дивовижне відбуватися і люди йшли і йшли до будинку сестер, потім стали приходити до церкви, натовпом йшли. Як і Талліннське пробудження воно тривало приблизно теж кілька років. Але така подія, навіть якщо воно і не йшло тепер постійно , воно завжди вже багато чому вчить, вчить всіх, хто після вірує, вчить Шукати теж багато в собі невірне, неугодне Господу. Вчить тому, що Бог Суверен, діє Сам на свій розсуд. Але діє! Він живий і сьогодні в життях людей творить їм задумане. Велике чи мале - це не важливо, важливо - наскільки ти сам справжній перед Богом. Молодий і зелений ти або глибокий пенсіонер - це не важливо.
    Сестри Пеггі і Крістін Сміт, їм було вже більше 80-ти років.За станом здоров'я вони і церква адже і відвідувати не могли. Вони свій будинок перетворили на місце, де їх відвідав Бог.
    Бог любит нас

Упоминаний
    2 сообщений

Чому поруч з деякими віруючими люди каються

Чому поруч з деякими віруючими люди каються, а поруч з іншими-ні? Давайте поміркуємо

Давайте в цій темі переглянемо , чим таким володіли люди, як вони досягали такого, що спілкуючись з ними хотілося змінитися і іншим. Вони знову і знову слухають такого і ті виразно їм пояснюють , що треба робити, і призводить до покаяння і сповідання своїх гріхів.
    Не тільки ось вийшов десь на призовному зібранні, виголосив повторювану молитву, а приставав і чіплявся до віруючими: а це як ? А ось це як? І я хочу, що мені і як зробити?
    Ми, звичайно, можемо зробити так: розповісти про тих, хто жив давненько від нас за часом, наприклад, Чарльз Фінней, люди коли його слухали, то відчували, що вже провалюються в пекло. Але можна сучасних нам взяти.

Почнемо: ревнощі повинна бути у людини по Богу. Затхло, душно навколо, немає палаючих для Господа сердець, ну так я і буду. Ось мене пішли зауважимо, що Фінней не ходив по світу з критикою критикою церков , а "ось я, пішли мене", Господи, і як він був хрещений Духом Святим.

Богом майже ніхто не цікавився. Люди жили релігійним життям, але мало хто мав особисті стосунки з Богом. І ось, одного разу, молодий адвокат Чарльз Фінней вирішив, що так тривати не повинно: ми повинні щось робити, ми повинні знайти Бога і заново пережити його силу. В один осінній день він пішов в ліс помолитися, щоб вирішити цю проблему. Коли він став на коліна, то голосно проголосив: Господь, Я не вийду з цього лісу, поки ти мене рясно не відвідаєш. І так Він молився пару годин на повний голос. І раптом, за його описом, як ніби електричний струм пройшов через все його тіло. Він моментально був хрещений Святим Духом і відчув велику Божу присутність. Після цього він встав і пішов на роботу. Але" нормально " працювати він більше не зміг. Присутність Бога було настільки сильним, що йому перший час не хотілося навіть їсти. Коли прийшов перший клієнт, то Чарльз ні про що більше не міг говорити, як тільки про Бога.
    Бог любит нас

Упоминаний
    2 сообщений
    Джон Уэсли, іноді пишуть Джон Веслі, найбільшою освіченості був віруючий і в собі поєднав грамотність в першу чергу в теології , потім і в інших областях, з особистою чесністю перед Писанням і Богом і людьми. Свій мав особистий досвід спілкування з Господом і це допомагало йому досягати величезного числа людей.
    Таку людину не могли довго винести в англіканській церкві і він вийшов з проповіддю на вулицю. Проповідував шахтарям , ремісникам, але при такій освіченості досягав і сердець високопоставлених осіб і багато в країні почало змінюватися в цивілізованому поводженні з людьми різних класів. Країна змінилася.

У нього не було прямо такого різкого як у Фіннея звернення, а поступово він набирався досвіду : так , коли він плив на кораблі і опинилися в непростій ситуації, то злякався, але там пливли моравські брати і показали дивовижне спокій і йому довелося поспілкуватися з ними, як вони так можуть. І знову і знову він щось знову в собі міняв, при цьому не оступаючись від пізнання наук. І ось це все разом призвело до того, що він досягав сердець, люди каялися, змінювалися і йшли тепер тільки за Господом.
    Висновок: шляхи придбання Бога і особистої з ним зв'язку різні і неоднакові. Але якщо все правильно в вірі людини, він не може не досягати поруч сердець. Люди обов'язково будуть змінюватися.
    І зауважимо, що те, що його стали видворяти з церкви, в Бозі не завадило .Він не вважав для себе принизливим вийти під відкрите небо до простих людей і Бог адже може, почавши з малого, дати і велике.
    Сьогодні теж можуть видворити незгодного з церкви, ну візьмемо чесного якраз віруючого, не хама, а правильно віруючого і ось я зустрічала, що знікають люди. Опускають руки, особливо якщо ще слідом пускають слух, що такий небезпечний для мол справжніх. Але Бог, як бачимо, якщо людина все вірно робить в Бозі, все одно знайде спосіб, як і де такого застосувати.
    Це приклади з попередніх століть, а ось вже ближче до нас і живі свідки таких справ в Господі:

Продовживши;

2014 р.
    Літній вже пастор розповідає про Талліннське пробудження, яке активно почалося вже ближче до підготовки до Олімпіади-80г.Господь відвідав нас своєю Любов'ю і милістю. Пішло все не враз. 50-ті роки, гоніння і переслідування віруючих. У Талліні закрили церкви і молитовні будинки і запропонували один храм, йдіть туди і починайте там служіння. Там збиралося кілька конфесій. Храм великий, з високим шпилем, але частково був зруйнований, у війні отримав храм руйнування, не було опалення. Підсилювачів не було, говорили без мікрофонів і влада думала: та й без гонінь вони всі пересваряться, оскільки різні конфесії не дружні між собою. І ось почали збиратися в цьому місці і пастори були хороші, але! Зауважимо, що влада адже бачили ці постійні відчуження: ти з іншої конфесії і фі, фу! Влада бачить і отримує від цього користь: розділяй і володарюй! Але не бачать віруючі?
    Бог любит нас

Упоминаний
    2 сообщений
    Готуватися стали до Олімпійських ігор 80-м і перевели владу погляд на Олімпіаду в 80-м . Молодий тоді віруючий Рейн був і продовжив розповідь: хор прекрасний, пастори найкращі, і духовне життя кипіло , але відчувалося, що чогось не вистачало.
    Перший син народився у мене І Господь мені сказав: Я буду з тобою, якщо ти будеш служити мені всім серцем. І з Твого Сина виросте чоловік Божий.
    Господь вселив в мою душу і в душі деяких поруч зі мною тоді інших голод і спрагу по його слів у (це при тому, що начебто у них і йшли і не погано йшли зборів).І я б назвав це - Свята незадоволеність. Щось має бути більше. Почали молитися з маленькою групкою, потім нас тало чоловік вже тридцять, були і нічні молитви і отримали відповідь: я наповню вас Своїм Духом і почалося пробудження. Сатана хотів би і знищити віру, радянський час, але Господь став наповнювати Духом, зцілювати і без всяких зазивних реклам стали до нас приїжджати. Єпископи приїжджали, бачили видіння, що треба їхати до нас,наприклад, з Києва.Але до цієї команди стали приєднуватися нові люди, яких сам Бог підводив і вони мали силу від нього. Я, Рейн, був ніхто, проста людина . Лютеранський пастор приєднався, п'ятидесятника активного підвів Господь, сестру, яку Бог привів до нас служителем в силі Бога, піднявши з п'яниць. Але ці люди віддали Господу повністю свої серця і покладали вони руки на людей і багато чого змінювалося
    Бог був тоді в Талліні, живий Бог.

А мене запитують: а зараз що ж?
    Але щоб мати чисте спілкування з Богом: треба налаштуватися на його хвилю.

Повна віддача себе Господу , щоб плоть, его наші були розіп'яті на Хресті .А не були ми тільки віруючі самовпевненими знавцями: та ми і так все знаємо і гордість тут як тут.А Бог Нехай іноді вплітається в наше розумне адже...
    "Підкорися Богу і встаньте проти диявола і він втече від вас". Перше: підкоритеся Богу. Диявола не підкорити без підкорення Христу.
    Але не вистачає нині людей, готовими бути розіп'ятими і щоранку бути співрозп'ятим Христу, тоді ніщо і не заважає Господу використовувати тебе і мене.

Примітка: ось дуже схоже йшло і в ЮАР, в 60-х роках, теж групка почала збиратися , щоб зрозуміти, чому все начебто є і зборів йдуть, а чогось не вистачає. Але про це нижче.
    Последний раз редактировалось TataPetrenko; Сегодня в 13:20.
    Бог любит нас

Ваши права